Les mascaretes, complement rutinari de la nova normalitat. Font: unsplash.com

El nostre escut és la mascareta

/
80 visites

L’ús de les mascaretes és necessari i important a l’aula

Aquest curs a totes les escoles l’alumnat porta mascareta a classe. L’ús de les mascaretes a classe és obligatori i ara ja forma part de la nostra vida diària. Creiem que és necessari que així sigui. D’aquesta manera, entre tots i totes, ajudarem a frenar la crisi de la COVID-19.

Els primers dies de la tornada a l’escola ens va costar molt fer ús de les mascaretes perquè no estàvem acostumats a portar-les tanta estona seguida, ja que a casa no la fem servir amb el grup familiar de convivència. Poc a poc ens hem anat habituant i ja no ens molesta tant. No es pot negar que disminueixen els casos de COVID si les fem servir. Tots tenim contacte amb molts grups diferents dins i fora del centre i d’aquesta manera evitem al màxim possible el contagi i la propagació de la malaltia. Com tothom sap, fent cas a les indicacions del Departament de Salut, que inclouen l’ús de les mascaretes a l’aula, protegim a les persones que ens envolten si estem contagiats amb el virus. D’altra banda, òbviament ens protegim a nosaltres mateixos minimitzant el risc a contagiar-nos.

Evidentment, cal tenir en compte altres mesures per a minimitzar el risc de contagis com ara la distància de seguretat, el rentat de mans durant el dia i els grups estables a l’escola. No es pot negar que el risc zero no existeix, però l’ús de les mascaretes resulta una mesura útil i eficaç.

Tanmateix, hem pogut observar durant el que portem de curs que alguns alumnes no fan un bon ús de la mascareta. Tots tenim companys que porten la mascareta per sota del nas o mal posada. Entre tots i totes cal que conscienciem a la resta dels companys per tal que facin un bon ús de la protecció. Un altre element a tenir en compte és que cal portar sempre una mascareta adequada i canviar-la sovint. Si tothom fa el que toca, minimitzem el risc.

Per lluitar contra aquesta pandèmia cal tenir sentit comú i adonar-se que disminueix el risc si fem un bon ús de la mascareta. Entre tots i totes podem evitar el contagi als centres escolars. D’aquesta forma podrem continuar venint a classe.

close

El més recent

Un amor de Sant Jordi

Compartim la història de la nostra corresponsal Martina Albertín Aquesta història d’amor sembla que comença en