La Science Week a Goar. (Font de la imatge: pròpia)

Celebrem la Science Week a l’Escola Goar

107 visites

Del 16 al 20 de novembre el nostre centre s’ha omplert d’experiments sobre l’oceà

A l’Escola Goar hem celebrat la Setmana de la Ciència i hem fet moltes activitats en els cursos d’infantil, primària i secundària. Hem hagut de fer molts canvis perquè durant les activitats ja no es poden barrejar grups, cursos o classes diferents. La Covid ens ha obligat a adaptar-nos, però hem celebrat la Science Week igualment.

El tema d’enguany ha estat la conservació dels oceans. Des de totes les etapes de l’escola han fet experiments i activitats relacionades amb aquest tema. Tot el que hem fet ho hem pogut seguir a través de les nostres xarxes socials, a Twitter i a Instagram. El hashtag que hem fet servir ha estat #motionfortheocean.

A l’etapa d’infantil han aprofitat la temàtica dels oceans per a realitzar activitats d’experimentació i treballar vocabulari propi del tema a través de vídeos i cançons. A més, també han explicat contes i han fet un mural. L’experiment amb ampolles sensorials va ser molt impactant i han acabat creant un mini-món del fons del mar.

A primària, a clicle inicial han treballat els animals marins en perill d’extinció i han acabat fent un mural al passadís. A cicle mitjà han fet un experiment sobre com es desfà el gel amb el descens de la temperatura. I a cicle superior han treballat la conductivitat de l’aigua salada i també la descomposició dels plàstics.

Un dels murals d’infantil. (Font pròpia)

A secundària i batxillerat hem fet tallers, pràctiques, murals i xerrades. Entre d’altres pràctiques hem fet un taller de creació de bioplàstics al laboratori i vam estar tota la setmana investigant l’impacte dels plàstics al nostre planeta i les alternatives que tenim per no dependre tant dels combustibles fòssils. Els alumnes de 3r d’ESO van dur a terme un estudi sobre la quantitat de microplàstics a la sorra de la platja de Viladecans, aprenent tècniques de mostreig i anàlisi. Les sortides aquest curs són complicades i no vam poder anar a la platja, però la platja va venir a l’escola!

Experiment sobre microplàstics amb sorra de platja. (Font pròpia)

També vam tenir la sort de poder assistir a dues xerrades d’experts en el tema. A primer cicle de secundària han fet la xerrada sobre biodiversitat i conservació dels oceans, amb l‘Iris Anfruns, biòloga marina. I a segon cicle l’Iurgi Duque els ha parlat sobre la seva feina com activista del Sea Sheperd.

Alumnes fent experiments de laboratori. (Font pròpia)

Aquesta Science Week ens ha servit molt per a prendre consciència sobre la importància dels oceans, que els hem de cuidar i saber que el nostre impacte ens afectarà després. En una setmana, condensar tant coneixement és impossible i som conscients que ens queda molt per a aprendre.

Aquí teniu el vídeo resum del que ha estat aquesta setmana.

close

El més recent