Una de les presentacions dels 'Treballs de recerca' a l'Escola Goar. (Font de la imatge: pròpia)

L’alumnat de 2n de batxillerat presenta els seus treballs de recerca en un format adaptat a la pandèmia

87 visites

El passat 15 de gener es van fer les exposicions en streaming per tal que les famílies poguessin participar

El divendres 15 de gener les classes es van aturar a tot el batxillerat. L’alumnat de 2n estava dels nervis, però preparat per a presentar els seus Treballs de Recerca. I els estudiants de 1r, expectants com a públic presencial. Es van preparar quatre aules per modalitat (tecnològica, científica, social i humanística).

El treball de recerca es fa cada any de forma col·laborativa (excepte alguns casos). És un projecte que comença a 1r i acaba a 2n. Un procés llarg, que suposa un 10% de la nota total de batxillerat. Es tenen en compte per a la nota el seguiment, la memòria escrita i la presentació oral.

Per tema del COVID-19, les presentacions van ser diferents a la d’altres anys. Enguany les presentacions van ser per videoconferència amb les famílies i els amics. Entre els TR més interessants han destacat el disseny d’una estació meteorològica, la fabricació d’un robot amb conducció autònoma, els anàlisis de dades i un treball sobre la discriminació de la dona en l’art.

Imagen
Robot amb conducció autònoma. (Font de la imatge: pròpia)

Els corresponsals del Creixen Goar Report a 3r d’ESO Arnau Vallés, Francisco García Escribano, Erik Leal i Rubén Martínez van entrevistar en Rubén Razola, cap de batxillerat de l’escola, i els va comentar que “el Treball de Recerca és molt important, ja que a part del percentatge que representa en la nota (10%), és molt útil per a l’alumnat i els ajuda a preparar-se per al futur, ja sigui per a treballs universitaris o de graus superiors”. Razola assegura, a més, que aquests projectes ajuden els alumnes “en la seva organització, oratòria i habilitat per a realitzar una bona presentació, sempre ajudat per un professor o professora del centre”.

Imagen
Estació meteorològica. (Font de la imatge: pròpia)

A cada alumne se li assigna un tutor, és a dir, un professor especialitzat en la matèria per fer de guia i és una figura molt important durant aquest treball, ja que pot ajudar a l’alumne a trobar contactes per fer la part pràctica o fins i tot per a investigar. També és l’encarregat de supervisar l’alumne per tal que no deixi de costat el treball o se li acumuli feina. Tant professors com alumnes solen tenir una bona experiència del treball, però el Rubén ens adverteix que “tot depèn de la tria que l’alumne faci del tema. És molt important que realment se senti motivat i que li interessi per poder fer un bon treball”, sentencia.

Imagen
Maqueta d’una casa

En Rubén, a més, ens ha parlat de la seva pròpia experiència tutoritzant treballs. Ell diu que “la forma de fer el treball ha canviat al llarg dels anys”. Quan va començar, ens explica, podia arribar a tutoritzar fins a 6 treballs al mateix temps, ja que es feien de forma individual. Avui dia, el treball sol ser col·laboratiu i els professors tenen un màxim de 2 treballs per any. El Rubén ens explica que “ara sent que realment pot ajudar als alumnes que està tutoritzant”.

close

El més recent